MAFIA din Sănătate: Cum sunt promovați de ministrul Rafila cei care distrug spitale – Cine face bani grei pe suferințele românilor

Mafia din sistemul de sănătate continuă să își asigure locuri calde în funcții bănoase. Directorul Spitalului Județean Bacău a fost premiat de Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, chiar și după ce a fost acuzat că a transformat unitatea medicală “în lagăr”. Frig, umezeală, lipsă de apă caldă, pacienti tremurând în pijamale si medici care se îmbolnăvesc. Acestea sunt condițiile din cel mai mare spital din județul Bacău, condus de omul lui Rafila. 

Adrian Popa a fost numit în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate. Agentia a fost înființată pe 2 iunie 2022, prin Ordonanță de Urgentă, iar numirea controversată nu a întârziat să apară. Ordinul a fost semnat zilele trecute de ministrul Alexandru Rafila.

Astfel, directorul Spitalului Județean Bacău se va ocupa în principal de spitalele regionale și va gestiona fondurile prin PNRR.

„Cred că a contat experienta ca manager de spital . Prioritatea agenției sunt spitale regionale, apoi cele județene. Dacă există proiecte sau acte de finanțare, pentru asta lucram”, a declarat Adrian Popa, directorul Spitalului Județean Bacău.

Numirea este cu atât mai controversată având în vedere că în timpul conducerii lui Adrian Popa, Spitalul Județean Bacău a fost în centrul unor scandaluri uriașe.

La începutul acestui an, secţia de Psihiatrie a Spitalului din Bacău șoca din cauza condițiilor de ev mediu pe care le îndură bolnavii. Pacienții tremurau în saloanele clădirii vechi, iar medicii se îmbolnăveau din cauza frigului și a umezelii. Atunci, presa locală numea spitalul „lagăr”.

Clădirea spitalului se află într-un proces de reabilitare în cadrul unui contract semnat în decembrie 2018 de Compania Naţională de Investiţii.

Contactat de jurnaliștii Realitatea PLUS, Adrian Popa susține că probleme s-au rezolvat și spune că temperatura din saloane nu era de 14 grade… ci de 18.

„Acolo e un obiectiv de investiții în derulare. Am explicat atunci la momentul respectiv. Conditiile nu sunt cele care trebuie, de aceea am si cerut reabilitare. E o cladire veche de peste 100 de ani . Trebuie să țineți cont ca au fost denaturate informatiile, nu erau 14 grade la momentele respective, erau 18 grade”, a declarat directorul SJ Bacău, Adrian Popa, pentru Realitatea PLUS.

Potrivit presei locale însă, povestea este aceeași de vreo doi ani. Secţia funcţionează într-un şantier. Este fără căldură, fără apă caldă, sunt trei saloane mari în care sunt câte 11 paturi și doar o singură baie.

În luna aprilie a acestui an, spitalul condus de omul lui Rafila atrăgea iar atenția. Investigația jurnaliștilor de la Ziarul de Bacău a descoperit atunci că o angajată de aici încasează un spor de 4700 lei lunar pentru un proiect cu fonduri europene trucat.

Mai exact, directorul financiar-contabil primește un spor de 50% la salariu, deși proiectul la care lucra a dus la favorizarea unui ofertant și implicit la înapoierea banilor europeni.

În acest caz, spitalul județean a fost pus de Ministerul Lucrărilor Publice să plătească 1,3 milioane de lei sub forma unei corecții financiare pentru trucarea licitației. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentNașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Ce să nu faci sub nicio formă astăzi dacă vrei să nu păcătuiești grav
Articolul următorMinistrul Apărării: „Războaiele nu țin cont de termene”. PROBLEMELE din achizițiile în sistem european

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.