Lucrările la Centrul multifuncțional Ocna Mureș continuă

Recent a fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la Centrul multifuncțional Ocna Mureș, ce va funcționa la etajul 1 al fostului spital și va avea trei specialități – medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie. Lucrările trebuie finalizate în luna octombrie 2019.

Amenajarea Centrului multifuncțional Ocna Mureș a început în 2016, însă s-a oprit din cauza unor schimbări legislative și a modificării normelor privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu. Astfel, prevederile inițiale ale contractului au trebuit modificate, iar lucrările s-au blocat.

Centrul multifuncțional Ocna Mureș va funcționa asemenea unei policlinici, cu consultații de zi, pentru afecțiuni ce țin de specialitățile medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie și va avea și un punct de recoltare analize medicale.

În cazul urgențelor medicale, pacienții vor trebui transportați, în continuare, la spitalele din împrejurimi.

La Ocna Mureș nu a mai existat o unitate sanitară de stat de la închiderea spitalului.

Centrul multifuncțional Ocna Mureș se realizează în baza unei asocieri între Primăria Ocna Mureș și Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Primăria a pus la dispoziție spațiul, Consiliul Județean susține financiar lucrarea (suma care mai trebuie investită fiind de 780.000 de lei), iar SJU Alba Iulia se va ocupa de organizarea activității medicale.

De asemenea, plata personalului și cheltuielile privind bunurile și serviciile vor fi suportate de SJU Alba Iulia, prin contractul de furnizare de servicii medicale încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Unitatea sanitară se amenajează la etajul 1 al fostului spital, iar lucrările sunt finalizate în proporție de 50% de către vechiul constructor.

Articolul precedent264 de locuri de muncă disponibile în județ
Articolul următorLa Blaj, o Gradinita va fi transformata in Cresa moderna, cu fonduri europene

Comments are closed.