Lucian Bode: „Există o majoritate care să susţină un Guvern PNL-USR-UDMR şi minorităţi în Parlament, dar este la limită”

Prim-vicepreşedintele PNL – Lucian Bode a declarat, miercuri, că există o majoritate care să susţină un Guvern PNL-USR-UDMR şi minorităţi în Parlament, dar este „la limită”.

„Am discutat dacă există sau nu o majoritate care sa susţină un Guvern PNL-USR-UDMR şi minorităţi. Această majoritate există, dar este la limită, ţinând cont de plecările sau anunţul foştilor noştri colegi din grupul nostru parlamentar alături de Ludovic Orban. Am discutat despre modul în care se vor numi începând cu primul ministru, cum se vor stabili miniştrii şi un lucru foarte clar – am spus că prim-ministrul este în responsabilitatea PNL să fie stabilit, fără alte comentarii, fără a discuta nume sau altceva.

Şi am mai discutat un lucru: parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis trebuie să fie respectat. Acest lucru e foarte important pentru PNL, pentru că am văzut în ultimele zile diverse poziţionări din partea unor membri USR la adresa preşedintelui României. Am discutat despre programul de guvernare, l-am şi dus, aţi văzut. Am discutat despre proiectele de ţară, despre reformele pe care ni le asumăm împreună. Vom avea în aceleaşi coordonate majoritate-program de guvernare-reforme-susţinere o discuţie cu cei de la PSD şi vom lua o decizie”, a afirmat Lucian Bode, la sediul PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKelemen Hunor: ”Poate sa fie si de la UDMR premier, pentru ca e nevoie de echilibru”
Articolul următorCătălin Drulă: Pentru refacerea grabnică a coaliției ar trebui păstrate portofoliile și negocierile din decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.