Locuitorii din Alba, atenţionaţi să nu mai ude grădinile cu apă potabilă

Operatorul Regional APA CTTA SA a lansat un apel către locuitorii din judeţul Alba să nu mai utilizeze apa potabilă în scopuri agricole, existând riscul ca abonaţii aflaţi la capetele de reţea să fie privaţi de dreptul de a avea apă pentru spălat, băut şi alte necesităţi minime.

 
”Operatorul Regional APA CTTA SA ALBA apel catre abonati: nu utilizati apa potabila in scopuri agricole!
În perioada de vară, consumul de apă potabilă distribuită prin sistemul public din aria deservită de companie în județul nostru este crescut, în particular în zona rurală. Cea mai mare parte din acest consum crescut se datorează demarării activitătilor agricole si de grădinarit. Operatorul depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localitățile în care operează, tocmai din acest motiv.
Tinand cont de aceste aspecte, adresam un apel insistent concetatenilor care deruleaza astfel de activitati agricole sa reduca la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole si de gradinarit, utilizand pe cat posibil apa din alte surse (fantani, puturi etc.). Daca utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apa potabila pentru agricultura, exista posibilitatea ca aceia aflati la capetele de retea sa fie privati de dreptul vital de a avea minimul de apa pentru spalat, baut si alte necesitati minime, sau o vor avea cu o turbiditate marita, datorita aceluiasi motiv.
Reamintim tuturor utilizatorilor ca legislatia in vigoare descurajeaza utilizarea apei potabile distribuita prin retelele publice in alte scopuri decat pentru satisfacerea nevoilor strict gospodaresti.
Va multumim pentru intelegere si colaborare!”, este comunicatul operatorului, publicat pe pagina de Facebook

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentSe schimbă structura anului școlar – Elevii vor merge mai multe săptămâni la cursuri
Articolul următorConsiliu Judeţean Alba obligat să plătească daune pentru un accident. Care este motivul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.