LOCKDOWN în România – Alexandru Rafila: „Încercăm să găsim o soluție pe care lumea să o accepte”

Alexandru Rafila – deputat PSD  a vorbit, joi, despre un posibil lockdown în România. Acesta a spus că se caută o soluție pe care să o accepte oamenii.

„Încercăm să găsim o soluție pe care lumea să o accepte.

Să venim cu câteva lucruri concrete pe care să le dezbatem în Parlament. Să fie o solidaritate de 30 de zile care să ne aducă într-o situație mai puțin gravă decât în momentul de față.

 

O să vedem dace este vorba de un lockdown, dacă va fi un lockdown înțelept. Trebuie să facem lucrurile acestea împreună cu populația, reprezentanții societății civile și sindicatele”, a spus Alexandru Rafila, joi.

Cât privește certificatul verde la locul de muncă, acesta susține că este discrimatoriu și va genera mai multe probleme, decât rezolvări. „Trebuie să discutăm cu toate părțile, nu să venim cu o măsură discreționară. Eu nu mă opun certificatului verde, el poate ajuta la stoparea tranzitului de persoane. Nu cred că acest proiect a fost cea mai fericită alegere pentru că generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva”.

 

Acesta a spus că ar scrie din nou proiectul, considerând că este fundamental scris greșit, decât să aducă amendamente.

Referitor la susținerea unui Guvern, acesta a spus: „Cred că ne-ar ajuta dacă am avea un guvern care să includă și PSD”.

Articolul precedentMedic de terapie intensivă: În zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici
Articolul următorȘedință de Guvern | Se suplimentează bugetul alocat pentru voucherele acordate persoanelor vaccinate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.