Letonia impune vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 – Cei care refuză vor fi CONCEDIAȚI

Letonia anunță că dorește vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru anumite categorii de persoane. În același timp, autoritățile anunță că angajatorii vor putea să-și concedieze salariații dacă nu sunt vaccinați. 

Guvernul leton a anunțat că dorește ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie pentru cadrele medicale şi din educaţie.

Guvernul a adoptat deja miercuri mai multe modificări legislative, astfel ca, începând din luna octombrie, angajaţii din instituţiile medicale, sociale şi de educaţie vor trebui să prezinte la locul de muncă un certificat de vaccinare.

Tot de la 1 octombrie, în alte sectoare, angajatorii vor avea dreptul de a concedia salariaţii nevaccinaţi.

Aceste modificări trebuie aprobate de parlamentul de la Riga. 

În Letonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, Campania de vaccinare a avut un start lent în Letonia, țară cu aproape 2 milioane de locuitori. Până în prezent, circa o treime din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Letonia a raportat până acum, în total, mai mult de 138.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi peste 2.500 de decese asociate.

Rata de infectare este în scădere de mai multe săptămâni, însă, în acelaşi timp, a fost observată o propagare în creştere a variantei Delta deosebit de contagioase, relatează DPA, potrivit Agerpres. Autoritățile sanitare au anunțat deja că infectările cu varianta Delta reprezintă aproape 54% din cazurile noi. 

Articolul precedentAlerta alimentară, zeci de tone de carne de pui cu salmonella au ajuns în România
Articolul următorAVERTIZARE METEO: Vin furtunile! Vezi cât durează

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.