LEGILE PUTERII | Director asociație, semnal de alarmă: „60% dintre bătrâni se confruntă cu singurătatea”

Cătălin Dinu, director executiv al Asociației „Niciodată Singur”, a precizat, joi seara, la emisiunea „Legile Puterii”, că un sfert dintre vârstnicii care locuiesc în mediul urban se simt foarte singuri.

„În momentul acesta, sunt 200 de bătrâni care locuiesc singuri și încă 600 de care avem grijă periodic în căminele de bătrâni atât individual, cât și prin managementul căminelor. Vedem, din păcate, că situația se agravează. E un adevăr faptul că avem o populație din ce în ce mai îmbătrânită.

În ultimii cinci ani, avem cu peste 500.000 mai mulți vârstnici în România, dar și procentul celor care sunt singuri. Bătrânii României sunt din ce în ce mai singuri, 1/4 dintre cei care locuiesc la orașe se simt foarte singuri. Cam 60% dintre ei se confruntă cu singurătatea într-o măsura mai mică sau mai mare. Un studiu făcut acum cinci ani arată că doar 50% dintre ei (n.r. se confrunta cu singuratatea).

Dacă nu ai ce pune pe masă, nu îți vine nici să ieși din casă sau să îți faci prieteni. E o realitate care nu se va schimba nici peste noapte, nici prin politici publice. Eu cred că este o problemă de mentalitate a oamenilor.

Gândiți-vă că noi avem în fața noastră ultima generație care a supraviețuit unui război și de la care poți afla lucruri incredibile. Noi avem în fața noastră o oportunitate incredibilă de a oferi. Sunt lucruri atât de mici pe care noi le facem cu ușurință, pentru că ni se cuvin, dar pentru acești oameni este o comoară”, a precizat Cătălin Dinu la Realitatea PLUS.

Articolul precedentDRAMA bunicilor României, ostatici ai singurătății. Cât de greu trăiesc bătrânii, izolați, în case – Reportaj tulburător
Articolul următorReluarea acordării voucherelor de vacanță, agreată în cadrul Comisiei de Dialog Social

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.