Klaus Iohannis cheamă din nou partidele, la Cotroceni, pentru formarea guvernului. Începând cu ora 11:00, liderii partidelor parlamentare îi vor prezenta șefului statului variantele pe care le propun.

Preşedintele Klaus Iohannis are, astăzi, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş şi, în consecinţă, în temeiul prevederilor art. 85 alin 1 şi ale art. 103 alin 1 din Constituţia României, a convocat consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de prim-ministru, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Partidul Naţional Liberal a anunţat că îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern.

Programul consultărilor: 

11:00 – Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)
11:30 – Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)
12:00 – Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
12:30 – Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)
13:00 – Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
13:30 – Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale 

Sursa: Administrația Prezidențială

Sursa: Realitatea de Bucuresti