Kelemen Hunor vrea vaccinare obligatorie: ”Când ai o pandemie, când ai o astfel de criză, atunci trebuie să ai un stat puternic”

Vicepremierul Kelemen Hunor a arătat că este adeptul „statului minimal” în vremuri „normale”, însă susţine ideea unui „stat puternic” în vreme de pandemie. „Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se opreşte acolo unde pentru ceilalţi provoacă suferinţă”, a afirmat Kelemen Hunor. El a menţionat că, personal, ar merge „spre a introduce obligativitatea vaccinării prin lege”.

„De foarte multe ori am discutat ce fel de stat vrem. În vremuri normale, eu sunt adeptul statului minimal. Când ai o pandemie, când ai o astfel de criză, atunci trebuie să ai un stat puternic, care intervine şi care spune «dom-le, până aici şi astea sunt regulile, astea trebuie respectate, fiindcă aici e vorba de sănătatea publică!». Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se opreşte acolo unde pentru ceilalţi provoacă suferinţă”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24, potriivt news.ro.

Întrebat dacă în opinia sa ar trebui introdusă vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale – medici, profesori, militari – Kelemen a exprimat punctul său de vedere personal şi nu pe cel al Guvernului: „Eu m-aş duce spre a introduce obligativitatea vaccinării prin lege, că de fapt altfel nici nu se poate, dar trebuie să ne gândim cum putem depăşi această fază, plus o campanie mediatică foarte bine gândită, nu cu politicieni, pro vaccinare”.

Kelemen a susţinut că ar trebui să prezinte certificat verde nu doar cadrele medicale, ci inclusiv profesorii, personalul din administraţia publică, Armată şi MAI, „fiindcă statul îţi dă vaccinul pe gratis, ok, nu vrei vaccinul, atunci plăteşte-ţi tu!”.

El a afirmat că îi respectă pe medici şi pe asistenţi, dar consideră că medicii trebuie să respecte „ştiinţa pe care o servesc”.

Vicepremierul a arătat că nu susţine ideea unui lockdown, pe motiv că „nu poţi să ţii societatea închisă permanent în case”.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentRomânia, în top 5 mondial la numărul infectărilor și deceselor Covid. Vlad Voiculescu: Demisia premierului nu este suficientă
Articolul următorLiderul UDMR, Kelemen Hunor: ”Criza politică e minoră față de ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.