Kelemen Hunor: ‘UDMR are responsabilităţi şi planuri în următorii ani, inclusiv o regândire a sistemului de susţinere a familiei’

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, în cadrul Forumului Organizaţiei de Femei a formaţiunii, „Uniţi pentru viitor – împreună pentru copiii noştri”, de la Târgu Mureş, că Uniunea are responsabilităţi şi planuri pentru următorii ani, inclusiv o regândire a sistemului de susţinere a familiei şi că documentul „Împreună pentru familie!” va fi dezbătut şi adoptat în cadrul celui de-al 15-lea Congres al UDMR, la Sângeorgiu de Mureş.

„Sistemul actual de sprijin nu deschide perspective pentru familiile mai tinere şi familiile numeroase. Oferim ţării o nouă filosofie politică, despre care vom discuta la Congres. Desigur, vom păstra sprijinul pentru copii, dar vom adăuga şi venituri pentru familii cu mai mulţi copii. În acelaşi timp, vom discuta şi despre sprijinirea familiilor multi-generaţionale şi crearea de oportunităţi pentru familiile tinere de a accesa mai uşor credite pentru locuinţe”, a spus Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

El a precizat că reprezentanţii Uniunii au abordat problema familiilor şi la Congresul din 2017 şi cu alte ocazii, însă acum UDMR este într-o poziţie guvernamentală şi poate avea mai multă influenţă asupra dezvoltării politicilor publice.

Preşedinta Organizaţiei de Femei a UDMR, Rozalia Biro, a declarat că nu există o altă modalitate de a construi o comunitate, decât prin sprijinirea şi întărirea familiei, iar astfel comunitatea poate fi dezvoltată.

Primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpád, şi deputatul Andrea Csép, au prezentat iniţiativele referitoare la familie, precum şi modul în care acestea sunt aplicate la nivelul administraţiilor publice locale.

„Punem politica noastră de sprijin pentru familie pe un nou nivel, astfel încât familiile tinere să poată avea oricâţi copii doresc. În Sfântul Gheorghe, municipalitatea a înfiinţat mai multe programe de sprijin familial care pot servi ca exemple bune pentru alte oraşe, precum programul PEDIBUS sau programul Come Home, prin care tinerii pot obţine terenuri gratuit dacă se mută acasă”, a spus Antal Arpad, informează Agerpres.ro.

Deputatul Andrea Csép a declarat că Organizaţia de Femei a UDMR consideră că ajutoarea familiilor este foarte importantă, iar reducerea violenţei domestice a fost un program prioritar al organizaţiei mai mulţi ani.

„În Parlament, am reuşit să aducem mai multe modificări legilor care servesc bunăstarea familiilor. Următorul pas este de a aduce securitatea familiilor. De asemenea, facem dorim să găsim soluţii concrete pentru a face viaţa de zi cu zi a familiilor mai bună, mai sigură şi mai previzibilă. Pentru ca tinerii să îşi întemeieze o familie, trebuie să le creăm o atmosferă în care există o politică fiscală care reprezintă o ameninţare”, a spus parlamentarul.

Înainte cu o zi de cel de-al 15-lea Congres al UDMR, Organizaţia Femeilor a UDMR a organizat, joi, Forumul ‘Uniţi pentru viitor – împreună pentru copiii noştri’ în cadrul căreia au fost abordate proiectele referitoare la politicile familiale, precum şi problemele actuale de educaţie şi creştere a copiilor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentLegea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, promulgată
Articolul următorLegile puterii: Ludovic Orban vine la Realitatea PLUS. Se ascut cuțitele în partid: bătălii „la sânge” pentru președinția partidului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.