Kelemen Hunor: Fiecare ministru şi-a asumat un rol în guvern şi are are o responsabilitate. Dar această responsabilitate nu înseamnă decizii politice

Vicepremierul Kelemen Hunor apreciază că ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, „a fost cam obosit” atunci când a declarat că prin PNDL 3, statul, „cu pixul lui Dragnea care acum se plimbă de la unul la altul”, dă bani primarilor. El cataloghează abordarea ministrului Fondurilor Europene cu privire la programul naţional de investiţii drept „total greşită”.

„Eu cred că domnul Ghinea a fost cam obosit când a spus acest lucru. Şi pixul cui se plimbă în mâna lui Ghinea? E o abordare total greşită. Ieri am avut o discuţie în coaliţie, au cerut nişte lămuriri colegii din USR-PLUS, au venit cu nişte propuneri absolut de bun simţ şi vor fi incluse în ordonanţa de urgenţă aceste propuneri. Dar să pui la îndoială necesitatea investiţiilor în UAT-uri pentru comunităţile locale spunând că a făcut nu ştiu cine ce şi în ce pix a stat la un moment dat, într-un alt guvern, o astfel de dezvoltare, program, proiect, este cam mult”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, informează News.ro.

El a menţionat că încă de la începutul anului s-a discutat despre un astfel de program.

„Nu e vorba de pixul lui Dragnea care se plimbă nu ştiu unde. Nu, nu se plimbă pixul nicăieri. Fiecare ministru şi-a asumat un rol într-un guvern şi are un pix, are o responsabilitate. Dar această responsabilitate nu înseamnă discriminare, nu înseamnă decizii politice şi (…) nimeni nu poate să ne acuze că am luat decizii politice sau de nu ştiu ce natură. (…) Cine să facă în locul nostru?”, a adăugat vicepremierul.

Kelemen Hunor a avansat ideea unui program de investiţii în dezvoltarea infrastructurii şcolare „dacă vrem şcoli sigure şi sănătoase”.

Ministrul Cristian Ghinea a declarat, marţi seară, că prin acest program statul vine „cu pixul lui Dragnea” şi împarte banii după cum doreşte.

„De ce nu lăsăm mai mulţi bani primarilor? Pentru că pe de o parte statul central ia bani care ar putea foarte bine să rămână la primari, primarii nu au bani să îşi facă bugetele de investiţii şi apoi vine statul în mărinimia lui, cu pixul lui Dragnea care acum se plimbă de la unul la altul, şi zice îţi dau ţie, îţi dau ţie. Atunci USR-PLUS a zis nu putem să aprobăm ce criticam acum trei ani, că suntem nebuni. (…) De asta e atât de sexy această chestie. Pentru că fiecare poate să zică la primari: votaţi-mă pe mine şi să îţi dau bani. Or, noi vrem garanţii că nu se întâmplă asta, vrem garanţii că va fi şi cofinanţare locală la acest program”, a afirmat Ghinea într-o emisiune la Digi 24.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPrim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan: Premierul va promova o lege prin care cei prinşi băuţi la volan “vor fi pedepsiţi aspru”
Articolul următorPreşedintele PNL Ludovic Orban îşi depune astăzi candidatura pentru un nou mandat la şefia partidului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.