Investiţiile MDRAP în judeţul Alba, prezentate de Paul Stănescu

Astăzi, 5 octombrie 2018, la Alba Iulia, viceprim-ministrul Paul Stănescu s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţul Alba.

Viceprim-ministrul Paul Stănescu a prezentat, cu această ocazie, stadiul unor programe şi proiecte derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), precum şi investiţiile ministerului în acest judeţ.

Suntem cu toţii în slujba cetăţenilor şi cel mai important lucru este să reuşim să creştem nivelul de trai al acestora, oferindu-le serviciile de care au nevoie în localităţile din care provin.

De aceea, în vizitele mele prin ţară, am insistat ca aleşii locali să urmărească în permanenţă proiectele aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi prin programele cu finanţare europeană, pentru a se moderniza şi reabilita cât mai repede infrastructura de bază la nivelul tuturor localităţilor: drumuri, sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, şcoli, grădiniţe, dispensare etc.„, a menţionat ministrul dezvoltării.

Astfel, în judeţul Alba, au fost finanţate, până în prezent, prin prima etapă a PNDL, 96 de obiective de investiţii (în valoare totală de peste 250 de milioane de lei), iar, prin etapa a II-a a PNDL, s-au semnat 134 de contracte (în valoare totală de peste 620 de milioane de lei).

Localităţile din Alba beneficiază şi de proiecte finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020: au fost semnate 13 contracte, în valoare totală de aproape 60 de milioane de euro, iar alte 96 de proiecte (în valoare de aproximativ 287 de milioane de euro) se află în diverse stadii.

De asemenea, prin programele derulate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), instituţie aflată în coordonarea MDRAP, în judeţul Alba au fost recepţionate, din anul 2002 şi până în prezent, 61 de obiective – cămine culturale, săli de sport, bazine de înot (în valoare totală de peste 85 de milioane de lei), alte 6 proiecte (în valoare totală de peste 6 milioane de lei) aflându-se în diverse stadii de execuţie.

Nu în ultimul rând, viceprim-ministrul Paul Stănescu a vorbit şi despre proiectele derulate în judeţ cu ocazia aniversării, în acest an, a Centenarului Marii Uniri: 8 proiecte (în valoare totală de aproape 48 de milioane de lei) finanţate de MDRAP (prin PNDL) şi 19 proiecte (în valoare totală de peste 8 milioane de lei) finanţate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Suntem în anul Centenarului – un moment istoric pentru români şi pentru România, un bun prilej să ne redefinim rolul şi locul pe harta lumii.

Am făcut paşi importanţi pentru a recupera multe dintre decalajele trecutului, însă numai împreună, implicaţi şi determinaţi, vom reuşi să construim o Românie puternică şi respectată, o Românie unde primează libertăţile şi drepturile cetăţeanului!„, a mai spus Paul Stănescu.

Articolul precedentProiecte Erasmus+ pentru elevii Colegiului Economic din Alba Iulia
Articolul următorO femeie a căzut într-o fosă septică în Alba Iulia

Comments are closed.