Intermitent fasting – noua dietă vedetă. Ce este și ce presupune metoda de slăbit la modă (VIDEO)

Intermitent fasting presupune alternarea perioadelor de post negru (se bea doar apă, cafea și ceai neîndulcit) cu perioade în care este permis să se consume alimente. Se consideră că practica are numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mintală și poate duce la pierderea în greutate și accelerarea metabolismului.

Există diferite abordări ale postului intermitent, dar cele mai comune sunt:

Postul restricționat în timp: Acesta presupune să postești un anumit număr de ore în fiecare zi, de obicei între 12 și 20 de ore. Cea mai populară metodă este metodă 16/8, care presupune să postești timp de 16 ore și să mănânci într-o fereastră de 8 ore.

De exemplu, poți alege să mănânci între orele 10 și 18. În acest interval vei lua 2 sau 3 mese, în funcție de nevoile tale. Este important să iei aceste mese la aproximativ aceleași ore. Limitând posibilitatea de a mânca alimente într-o perioada prestabilită, vei consumă mai puține calorii. Mâncând la aceleași ore, corpul tău se va obișnui cu acest stil de viață și în doar câteva zile nu vei mai simți senzația de foame.

Postul cu zile alternative: Acesta presupune să postești o zi da și o zi nu sau să consumi foarte puține calorii (500-600) în zilele de post.

Ce se întâmplă în corp dacă ții intermitent fasting timp de 30 de zile

Cei de pe canalul de YouTube Goal Guys au experimentat postul intermitent timp de 30 de zile și au tras concluzii despre cum acesta ne influențează sănătatea, dar și starea de bine.

 

 

Pierderea în greutate

 

Dacă dorești să slăbești, intermitent fasting poate fi o metodă eficientă pentru a reduce aportul caloric. Prin reducerea intervalului de timp în care mănânci, este mai probabil să mănânci mai puține calorii în total, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

 

Creșterea nivelului de energie

 

Deși poate dura câteva zile până să te adaptezi la intermitent fasting, multe persoane observă o creștere a nivelului de energie odată ce se obișnuiesc cu acest tip de alimentație. Acest lucru se poate datora faptului că organismul tău începe să ardă grăsimea pentru a produce energie în loc de glucoză.

 

Îmbunătățirea funcției cerebrale

 

Te poți concentra mai bine. Unele studii sugerează că intermitent fasting poate avea efecte benefice asupra funcției cerebrale, inclusiv creșterea nivelului de neurotransmițători și îmbunătățirea funcției cognitive.

 

Scăderea inflamației

 

Intermitent fasting poate ajută la reducerea inflamației din corp. Inflamația cronică poate fi un factor de risc pentru numeroase afecțiuni, inclusiv boli de inima, diabet și cancer.

Este important să reții că postul intermitent nu este potrivit pentru toată lumea. Dacă ai probleme de sănătate, ar trebui să discuți cu medicul înainte de a încerca această metodă de alimentație. De asemenea, este important să mănânci alimente sănătoase și echilibrate și să nu faci rabat de la calitatea produselor pe care alegi să le consumi.

SURSA

Articolul precedentPericolul uriaș din gătitul cu ceapă călită, ingredientul de bază din toate rețetele românești
Articolul următorSărbătoare 13 mai. Mari sfinți sunt pomeniți în calendar – zi importantă a ortodoxiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.