25 de asistenți medicali și moașe din județele Alba, Brașov, Harghita, Mureș și Sibiu au participat în perioada 27 – 28 noiembrie, la Sovata, la cel de-al șaselea focus grup organizat în cadrul proiectului POLMED.
Participarea la acest focus grup a permis participanților să se implice activ în procesul de identificare a orientărilor și opțiunilor ce țin de valorile profesionale.
Activitatea, bazată pe dialog, interactivitate, brainstorming și lucru în echipă, a avut ca scop obținerea de informații complementare pentru realizarea anchetei referitoare la situația actuală din România cu privire la valorile profesiilor de asistent medical și moașe.
Participanții au reflectat asupra practicilor cotidiene curente la locul de muncă, au împărtășit experiențe concrete din viața profesională, raportându-se la modalitatea în care cele două profesii au evoluat din punct de vedere al nivelului de pregătire.
“Dacă vrem să evoluăm, trebuie să ne asumăm și noi, cei care practică, evoluția profesională a celor tineri.” – a declarat o participantă în timpul focus grupului.
Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), în calitate de beneficiar, implementează începând cu data de 28 iunie 2018, proiectul “Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED” (Cod SIPOCA 169/ Cod SMIS 111787).
Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, Axa prioritară 1: Administrație publică și sistem judiciar eficiente, Obiectivul Specific 1.1: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standard comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu Strategia pentru consolidarea administrației publice 2014 – 2020.
Proiectul se va implementa pe o perioadă de 16 luni, respectiv iunie 2018 – octombrie 2019, și are o valoare totală de 999.853,36 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 979.856,29 lei, iar contribuţia Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România fiind de 19.997,07 lei.
Comments are closed.