Informare meteo de ploi, vânt şi frig, până vineri dimineața

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece valabilă începând de astăzi, de la ora 16:00, până vineri, 16 aprilie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15…25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30…40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.


Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o v
reme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Articolul precedentAlertă! Otrava din vopseaua de ouă! Aditivii au crescut cu 58%
Articolul următorVlad Voiculescu, declarații după o zi de la tragedia de la Victor Babeș: „Echipamentele sunt la limită, dar asta nu justifică o tragedie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.