În Munții Apuseni s-a dat startul celui mai longeviv Târg de Turism Rural din România.

Staţiunea Albac este în aceste zile capitala turismului rural românesc. Și în acest an s-a dat startul celui mai longeviv Târg de Turism Rural din România. Evenimentul cuprinde, timp de  două zile, expoziții cu oferta turistică dar și un târg al meșterilor populari, demonstrații gastronomice și spectacole de folclor românesc autentic.

Târgul Naţional de Turism Rural a fost deschis oficial, sâmbătă, la ora 12:00,  cu o paradă a portului tradițional românesc, urmată de un ceremonial la care au luat parte Tulnicăresele din Munții Apuseni.

Participanţii au fost apoi invitaţi să viziteze apoi standurile expoziționale care cuprind: oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare din județul Alba și din țară, ateliere și expoziții de meșteșuguri tradiționale românești, gastronomia tradițională din Munții Apuseni, oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din stațiunea turistică Albac.

„Târgul Național de Turism Rural de la Albac este cel mai longeviv târg de acest fel din România și reunește cererea și oferta din domeniul turismului rural. Este un eveniment extrem de important pentru toți cei care trăiesc din turism și ne bucură faptul că în timp acest târg și-a atins scopul dezvoltând turismul rural. Vă dau doar exemplul localității Albac unde de la câteva pensiuni s-a ajuns la peste 30 de pensiuni acreditate de Ministerul Turismului, clasificate de la două la patru margarete, cu peste 900 de locuri de cazare”, a spus Tiberiu Todea, primarul stațiunii turistice Albac.

Târgul Național de Turism Rural de la Albac este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Primăria Comunei Albac, în parteneriat cu Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural Filiala Alba. Târgul Național de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

 

Articolul precedentAvertizare Cod Galben de caniculă pentru județul Alba ! Ce temperaturi sunt anunțate ?
Articolul următorCetatea și cea mai veche clădire din Alba Iulia, în celebrul ghid de turism Michelin

Comments are closed.