În județul Alba s-au luat toate măsurile instituirii carantinei instituţionalizate în spaţii special amenajate în puncte stategice

Având în vedere prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii  nr 414/ 2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, la nivelul judeţului Alba s-au luat toate măsurile instituirii carantinei instituţionalizate în spaţii special amenajate.

          Facem însă precizarea că măsura de carantină se instituie pentru persoanele asimptomatice, astfel că aceasta este luată atât pentru a proteja persoanele asupra cărora se instituie, cât şi pe semenii noştri.

          Facem apel la calm către locuitorii din judeţul nostru, spunându-le să aibă încredere în autorităţile care se preocupă permanent pentru asigurarea spaţiilor destinate persoanelor ce se află în carantină, persoane care nu pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor. Aceştia sunt concetăţenii noştri care traversează o perioadă mai dificilă, departe de cei dragi.

          Noi trebuie să fim solidari cu ei şi să înţelegem că de fapt oricare dintre noi sau cei dragi nouă ne putem afla într-o asemenea situaţie.

          Trebuie să înţelegem că persoanele carantinate nu sunt bolnave, ci persoane protejate şi monitorizate în scopul prevenirii îmbolnăvirii lor sau tratării la timp în cazul în care ar putea interveni o eventuală îmbolnăvire. În acest fel se asigură şi protecţia celorlalţi semeni.

În prezent, la nivelul județului Alba se află 321 persoane în carantină, 54 persoane ieșite din carantină, 1323 persoane izolate la domiciliu și 2167 persoane ieșite din izolare.

          Direcţia de Sănătate Publică  Alba, prin unităţile sanitare responsabile desemnate la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, asigură asistenţa medicală pentru toate persoanele carantinate, iar la ieşirea din carantină eliberează un aviz epidemiologic de ieşire din carantină.

          Urmare emiterii Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 533 din 29 martie 2020, privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19 şi a listei spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul judeţului nostru, sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Alba şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ieri 01.04.2020, s-a semnat Protocolul de Colaborare al Spitalelor judeţului Alba pentru asigurarea managementului și pregătirea unităților sanitare, în vederea adaptării la fluxul de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2.

          În acest sens, au fost stabilite modalităţile de gestionare a urgenţelor medicale la nivelul spitalelor din judeţul Alba, organizarea spaţiilor pentru acordarea asistenţei medicale, acordarea tratamentului specific tipurilor de boli, precum şi de gestionare a resurselor umane şi materiale şi modalităţi de lucru.         

          În această perioadă, toţii angajaţii sistemului sanitar, ai Ministerului Afacerilor  Interne, Ministerului Apărării Naţionale, precum şi autorităţi publice centrale, județene și locale suntem la datorie pentru a proteja şi ajuta toţi cetăţenii judeţului Alba.

Articolul precedentAlba, 321 de persoane în carantină și 1323 izolate la domiciliu. 7 persoane confirmate cu COVID 19
Articolul următorMarcel Ciolacu: Cumpărați produse românești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.