Foto: Dezbaterea „Locul României în Europa la 100 de ani de la Marea Unire”

La Muzeul Principia din Piața Cetății, a avut loc vineri, 19 octombrie 2018, dezbaterea „Locul României în Europa la 100 de ani de la Marea Unire”.

Dezbaterea a fost moderată de jurnalistul Ion M. Ioniță, iar în cadrul discuțiilor au luat cuvântul Mihai ROȘIORU, Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, Mircea HAVA, primarul municipiului Alba Iulia, Siegfried MUREȘAN, deputat în Parlamentul European, Grupul Partidului Popular European (PPE), Nicolaie MOLDOVAN, administratorul public al municipiului Alba Iulia și Simion CREȚU, directorul ADR Alba.

Acest eveniment a prilejuit un schimb de opinii pe teme de actualitate precum viitorul Uniunii Europene, proiectul de buget multianual 2021-2027 sau președinția României la Consiliul UE.

Nu e alchimie și nici filsofie avansată să vrei să înțelegi cum și în ce fel poate evolua România în Europa.

O nouă dezbatere, de această dată alături de europarlamentarul Siegfried Mureșan și oameni pasionați de realitatea europeană, a avut loc la Alba Iulia.

Prin proiecte serioase, documentate și oameni dedicați, nu linii ce doar decupează harta, vom reuși să obținem ce ne dorim toți: bani europeni!

Din fericire, cei alături de care am fost azi confirmă la unison: între pământ și cer, legi și normative există oamenii, iar ei sunt la fel de importanți indiferent de comunitate, regiune sau țară.” – a declarat Mircea HAVA, primarul municipiului Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat la Alba Iulia de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Articolul precedentLansarea volumului „Jurnal de război” în 20 octombrie la Museikon
Articolul următorDelegație din Marea Britanie, din nou, în județul Alba (foto)

Comments are closed.