Forţe de la ISU Alba participă la exercițiul ”SEISM 2018”

Astăzi, 13 octombrie a.c., începând cu ora 09:00, s-a declanșat exercițiul ”SEISM 2018”/EU ModEX 2018 care constă în punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, fără efecte în județ, existând posibilitatea apariției unor replici.

În acest context, la sediul Inspectoratului pentru Situații de urgență ”UNIREA” al județului Alba a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

La ora 11:15 a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru informarea membrilor cu privire la punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform Concepției naționale de răspuns post-seism, forțele și mijloace de intervenție din județul Alba, grupate pe două module, se deplasează către București, la Centrul Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență Ciolpani, unde a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Deplasarea acestora a început la ora 09:45, respectiv 12:00.

Forțele și mijloacele de intervenție au următoarea componență:

– Autospeciale de intervenție și suport operativ – 15;
– Mijloace de transport persoane – 4;
– Personal ISU Alba – 105;
– Personal UPU Alba – 2 (un medic și un asistent);
– Personal DGASPC – 2 conducători auto.

Articolul precedentOrașul inteligent va deveni o cărămidă, un fundament în dezvoltarea României
Articolul următorVolei Alba Blaj a debutat cu o victorie la „Developres Cup”

Comments are closed.