Fonduri de la Guvern pentru clienții politici – Firmele care au încasat sumele COLOSALE

Guvernul a împărțit două milioane de lei unui grup restrâns de clienți politici! Fondurile colosale s-au alocat prin programul european de relansare economică după pandemie, iar pe lista beneficiarilor se găsesc nume importante: fina și denunțătoarea lui Darius Vâlcov sau tatăl lui Stelian Budjuveanu, Gheorghe Budjuveanu. Jurnaliștii de la Lumea Politică au analizat toate proiectele mai mari de două milioane de lei. În total există 683 de contracte care însumează proiecte în valoare de peste 2 miliarde de lei. 

Pe lista Guvernului se regăsește o finanțare pentru „retehnologizarea firmei „Techno Construct SRL”. Proiectul valorează peste 2 milioane de lei, iar firma a obținut 75 de puncte. Compania îi aparține lui Gheorghe Budjuveanu, tatăl lui Stelian Budjuveanu, viceprimarul Capitalei.

Pe aceeași listă se găsește și firma „Topnef Reciclare”. Titlul proiectului este unul vag, „Investiții în activități productive”. Proiectul valorează aproape 4 milioane de lei și merge spre compania controlată de Cristian Daniel Deaconu. Aceeași „Topnef Reciclare” deține controlul și la Anceti SA, compania despre care procurorii DNA au susținut că i-ar aparține lui Darius Vâlcov. „Topnef Reciclare”, compania premiată de executiv cu bani europeni, a angajat-o și pe Andreea Cismaru, soţia lui Cristian Cismaru, vărul şi fostul consilier personal al lui Darius Vâlcov.

Totodată, firma „Date Advertising SRL” s-a calificat cu 85 de puncte pentru un proiect de 3,1 milioane de lei. Titlul este asemănător cu cel al companiei Topnef Reciclare – „Investiții în activități productive”.

Compania este controlată de Andra Bărbulescu, soția deputatului Daniel Bărbulescu. Cei doi sunt cunoscuți pentru că au predat procurorilor celebrul seif al lui Darius Vâlcov.

„Consolidarea poziției pe piață a Kranz Eurocenter SRL” este titlul proiectului care aduce firmei un proiect de 3,8 milioane de lei. Compania este controlată de Corin Boian, unul dintre denunțătorii Elenei Udrea din dosarul Gala Bute.

În 2014, firma era în vizorul procurorilor DNA într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2.3 milioane de lei. Compania a luat mai multe contracte de la CJ Cluj și Municipiul Cluj Napoca.

„Achiziția de echipamente în cadrul Alpha Gama SRL” este titlul unui proiect care a primit 85 de puncte de la Guvern. Valoarea proiectului este de 3,7 milioane de lei, iar firma este controlată de Iosif Ingrisch, fost candidat la șefia consiliului Județean Timiș din partea UNPR.

El a primit o condamnare cu suspendare în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat de fraudarea de fonduri europene în valoare de peste un milion de lei. Iosif Ingrish este și fost director comercial la Lukoil și se ocupă de exploatările companiei Nis Petrol, subsidiară a rușilor de la Gazprom.

Firma „Novo Building S.A.” este controlată de Silviu Cristian Dragotă, fost vice-primar al Craiovei din partea PSD. Dragotă are mai multe contracte pe diferite firme cu orașul pe care l-a reprezentat în Consiliul Local, iar în 2018 a fost numit director al filialei Smart a Transelectrica. Firma sa are un proiect de 3.3 milioane de lei finanțat de guvern din fonduri europene. 

Articolul precedentZoltan Nagy Bege, ANRE: „Foarte mulți clienți se plâng că nu primesc facturi, de aceea nu pot fi achitate cu cardurile de energie”
Articolul următorHOROSCOP 10 martie. Săgetătorul se trezește cu zâmbetul pe buze. Ce zodie se simte deprimată astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.