Florin Cîțu, gata să fie din nou premier. Condiția pusă USR pentru refacerea coaliției

Florin Cîțu a declarat marți că, dacă Guvernul propus de liderul USR, Dacian Cioloș, nu va fi instalat, este pregătit să gestioneze țara în continuare și va începe negocieri în acest sens. Premierul demis a vorbit și despre șansele pe care le dă refacerii coaliției. 

 

”Eu sper că nu o să fie continuată criza politică. Dar, dacă asta o să fie decizia politică, o să pot gestiona, astfel încât românii să nu sufere. PNL va încerca să facă majoritate după votul de mâine. Punem pe masă toate opțiunile”, a spus premierul demis. 

Întrebat dacă varianta alegerilor anticipate este luată în calcul, a răspuns: „Toate variantele sunt pe masă”.

 

Liderul PNL a anunțat că liberalii vor asigura cvorumul, dar nu vor vota Guvernul Cioloș.

„Am avut o şedinţă scurtă cu parlamentarii PNL pentru a discuta despre audierile de astăzi. Am cerut colegilor mei decenţă şi profesionalism în timpul audierilor de astăzi. Decizia de vot a fost luată aseară în BEx – ne vom abţine la voturile pentru candidatura miniştrilor din acest guvern. I-am rugat pe colegii mei să vină cu argumente clare”, a spus Cîțu.

În ceea ce privește refacerea coaliției, Cîțu a transmis că acest lucru ar fi posibil doar în jurul unui premier de la PNL, decizie adoptată în interiorul partidului.

”PNL, în această coaliție are funcția de premier. În coaliție, PNL dă premierul. Toți trebuie să facem un pas în față, nu în spate. PNL are niște decizii deja adoptate”, a adăugat liderul liberalilor. 

Florin Cîţu a fost chestionat şi dacă există o şansă de împăcare cu USR, în condiţiile abţinerii PNL de la votul din comisii.

 

„Noi arătăm aici maturitate şi arătăm un pas sau o deschidere, pentru că noi nu vom vota împotrivă. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă şi nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern aşa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, dar din partea noastră arătăm că există deschidere, arătăm că vrem să depăşim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut. Haideţi să rezolvăm problema”, a răspuns premierul demis.

Cîțu a mai spus că, dacă va vedea din partea USR deschidere, va cere conducerii PNL să retragă hotărârea prin care s-a decis că liberalii nu vor face majoritate cu acest partid.

Cabinetul Cioloș și programul de guvernare propus de USR vor primi miercuri votul în Parlament. 

Articolul precedent8.570 de flacoane de Remdesivir, distribuite la 94 de spitale din ţară
Articolul următorPolițiștii, cu ochii pe transportatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.