Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” – două zile unice cu folk de calitate la Alba Iulia

Cel mai important festival concurs de muzică folk din România şi-a desemnat duminică câştigătorii concursului de interpretare şi compoziţie. Festivalul „Ziua de Mâine”, cel mai important festival naţional concurs de muzică folk din România, s-a încheiat, duminică seara, cu Gala Laureaţilor în cadrul căreia au fost aflaţi câştigătorii ediţiei din acest an.

Seara a cuprins şi recitalurile unor interpreţi consacraţi din folkul românesc printre care Victor Socaciu şi Vasile Şeicaru, care au apreciat şi lăudat publicul din Alba Iulia pentru modul în care gustă, simte şi trăieşte muzica folk.

Ultima zi a festivalului a fost o zi încărcată de emoţii pentru tinerii interpreţi înscrişi în concursul de interpretare şi compoziţie. Concurenţi intraţi în concurs în urma unei preselecţii foarte riguroase au aflat, duminică seara, care dintre aceştia a reuşit să câştige cele mai bune note oferite de juriu şi să se claseze pe podiumul festivalului.

Premiile Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”:

Premiul I: Diana Porca (Bistrița) – 17 ani

Premiul II: Sergiu Pârvulescu (Vulcan) – 14 ani

Premiul III: Raul Nica (Arad) – 11 ani

Alba Iulia a fost la sfârşitul acestei săptămâni „capitala muzicii folk” găzduind o nouă ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Printre cei care au urcat pe scena festivalului în acest an îi amintim pe Daniel Avram şi „Şcoala de Folk” (Alba Iulia), Marinela Popa şi Grupul „Primavera”, Vali Şerban, Marius Popa, Silvan Stâncel, Felicia Pop, Adrian Ivaniţchi, Iurie Sadovnic, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Cătălin Condurache şi Sandi Deac, Magda Puskas, Oxi Cucereanu, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru dar şi Şerban Goşa, câştigătorul Marelui Premiu de la ediţia precedentă.

În program au fost incluse lansări de carte şi CD-uri dar şi sesiuni de autografe.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Articolul precedentEducație anticorupție prin proiectul „Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”
Articolul următorUn bărbat din Sighişoara a furat un laptop dintr-o şcoală din Alba Iulia

Comments are closed.