Fermierii vor primi un bonus de 10%, dacă aleg să prelucreze în țară produsele agricole. Plafonul va fi de 200 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă. Premierul a dat asigurări că producția de grâu din anul acesta va acoperi necesarul intern și va mai rămâne grâu și pentru export. 

 

„Sprijinim fermierii şi susţinem procesarea producţiei interne! Am anunţat astăzi acordarea unei prime de 10%, în plafon de 200 de milioane de euro, pentru a încuraja fermierii români să prelucreze în ţară produsele agricole”, a scris Ciucă, miercuri seară, pe Facebook.

În ceea ce priveşte producţia de grâu, premierul afirmă că aceasta acoperă consumul intern şi avem şi pentru export.

 

„Producţia de grâu de anul acesta acoperă consumul intern şi va exista disponibilitate şi pentru export. În perioada imediat următoare, vom iniţia un nou set de măsuri pentru fermierii ale căror recolte sunt afectate de secetă”, mai anunţă premierul.

Nicolae Ciucă a amintit şi despre un program pentru irigaţii.

 

„Pe lângă acestea, am stabilit că, în următorii ani, vom investi 1,5 miliarde de euro prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii”, a mai precizat Nicolae Ciucă.