Fără animale de companie la bloc – lovitură teribilă pentru proprietarii de câini și pisici

Românii care dețin animale de companie și locuiesc la bloc sunt obligați să ceară acordul vecinilor. Dacă nu o fac, sunt pasibili de a fi dați în judecată. 

Curtea de Apel din Timișoara a dat, în 2021, o sentință definitivă care prevede că proprietarii de animale de companie, care locuiesc la bloc, trebuie să ceară și să primească acordul vecinilor. Deoarece legislația română nu este clară din acest punct de vedere, sentința aceasta poate fi folosită ca precedent.

Sentința a fost dată după ce o femeie a contestat în instanță o decizie a Consiliului Local care prevedea ca proprietarii de animale să ceară acordul vecinilor. Femeia a considerat că măsura încalcă dreptul la proprietate privată, iar Tribunalul din Timișoara i-a dat dreptate. Autoritățile au contestat sentința, iar Curtea de Apel le-a dat acestora dreptate. Sentința este definitivă.

Acum, decizia instanței poate fi citată ca precedent în orice proces din România care vizează animalele de companie. Chiar dacă nu există o dispoziție care să prevadă acordul vecinilor în astfel de cazuri, aceștia îi pot da în judecată pe românii cu animale de companie și se pot folosi de această sentință.

Articolul precedentDieta cu ouă: 10 kg în doar 7 zile! Iată cât de simplu este de ținut
Articolul următor„Toate companiile din România vor plăti acea taxă de solidaritate” – Anunțul făcut de Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.