Facebook anunță că va închide un serviciu, schimbări masive: „Vrem să vă mulțumim din inimă tuturor pentru tot ceea ce ați făcut”

Facebook intenţionează să închidă Facebook Gaming, care permite utilizatorilor să urmărească şi să joace jocuri video la cerere şi care concura cu aplicaţia Twitch a Amazon, transmite CNBC.

Începând cu 28 octombrie, Facebook Gaming nu va mai fi disponibil pe iOS şi Android, în timp ce funcţiile de jocuri vor continua să fie accesibile prin aplicaţia principală Facebook.

”Vrem să vă mulţumim din inimă tuturor pentru tot ceea ce aţi făcut pentru a construi o comunitate înfloritoare pentru jucători şi fani de la lansarea acestei aplicaţii. Acesta a fost cu adevărat un efort condus de comunitate de a aduce noi funcţii de jocuri pe Facebook”, a spus compania într-o actualizare a aplicaţiei Facebook Gaming.

Compania a mai arătat că, ”în pofida acestei ştiri, misiunea noastră de a conecta jucătorii, fanii şi creatorii cu jocurile pe care le iubesc nu s-a schimbat şi veţi putea în continuare să vă găsiţi jocurile, streamerii şi grupurile atunci când vizitaţi Gaming în aplicaţia Facebook.”

Lansat în urmă cu mai bine de doi ani, când pandemia de Covid-19 a provocat un boom atât în ​​ceea ce priveşte jocurile, cât şi vizionarea jocurilor video, Facebook Gaming a fost văzut cândva ca o potenţială ameninţare pentru Twitch, serviciul dominant pe acea piaţă.

Facebook, deţinută de noua companie-mamă Meta, s-a străduit să câştige un loc pe piaţa de streaming de jocuri live. Potrivit unui raport al firmei de cercetare de piaţă Streamlabs, în trimestrul al doilea al anului 2022, Facebook Gaming a reprezentat doar 7,9% din cota de piaţă pentru numărul de ore vizionate, în urma Twitch (76,7%) şi YouTube (15,4%).

Facebook nu este primul gigant al internetului care a încercat şi nu a reuşit să recreeze formula Twitch. În 2020, Microsoft şi-a închis propriul serviciu de streaming, Mixer, după ce a alocat sume de milioane de dolari pentru ca celebrul jucător Fortnite Tyler ”Ninja” Blevins să transmită exclusiv în serviciul său.

YouTube, cel mai apropiat concurent al lui Twitch, a obţinut mai mult succes în reducerea dominaţiei Twitch. Divizia YouTube Gaming a companiei a reuşit să atragă talentele de top de la Twitch în ultima vreme, inclusiv Ludwig Ahgren, Rachell Hofstetter şi Timothy Betar – mai bine cunoscuţi online sub pseudonimele lor ”Ludwig”, ”Valkyrae” şi ”TimTheTatman”.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorPericolul uriaș din conservele de TON. Descoperire șocantă făcută de cercetători – ce ascund producătorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.