Fabrica din Cugir va produce arme de vânătoare pentru piața din Statele Unite

Fabrica de Arme Cugir a semnat recent, la sediul Romarm Bucureşti, un nou contract cu firma americană „Century International Arms”. Potrivit declaraţiilor directorului general al Fabricii de Arme Cugir, ing. Graţian Duma, este vorba de un contract de peste 16 milioane de dolari (cu 18% mai mare decât anul trecut) care se întinde pe durata mai 2021 – mai 2022, cu posibilitatea de prelungire.

Contractul va aduce societăţii un grad de încărcare de 100%, fiind luat în calcul atât o retehnologizare a ei, cât şi suplimentarea personalului cu forţă de muncă locală. Conform managerului general, negocierile pentru încheierea contractului au început la Bucureşti şi se vor finaliza peste câteva zile în Statele Unite.

Fabrica de Arme SA are circa 900 de angajaţi şi este specializată în producţia de armament uşor. Aceasta vinde companiei americane Century Arms pistoale semi-automate de tip AKM, transformate în arme de vânătoare pentru a fi utilizate în scopuri civile. Colaborarea dintre Fabrica de Arme din Cugir şi americani datează de peste 25 de ani. Unitatea cugireană de armament are ca obiect de activitate fabricarea de produse militare precum: arme de infanterie, arme pentru piaţa civilă, arme cu lunetă, mitraliere, şi altele.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentDREPTUL LA ADEVĂR
Articolul următorVaccinare fără programare în toate centrele din țară începând din acest weekend – ANUNȚUL CNCAV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.