EXCLUSIV LEGILE PUTERII Sorin Cîmpeanu: Nu se elimină transportul gratuit

Sorin Cîmpeanu: Nu a luat nimeni în considerare eliminarea totală a gratuității

Sorin Cîmpeanu: Universitățile să contribuie pentru bursele studențești 

„Nu se elimină transportul gratuit. Pentru elevi există transportul local și există naveta, care se decontează. (…) Pentru studenți sunt anumite discuții doar la nivelul Ministerului Transporturilor, pentru moment. E vorba de accesul la călătorii gratuite pe calea ferată. Doar călătoriile cu trenul și nu a luat nimeni în considerare eliminarea totală a gratuității”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la „Legile Puterii”. 

Oficialul a precizat că marți va avea o discuție cu reprezentanții universităților și cu cei ai asociaților studențești.

„Un subiect principal este acela al burselor studenților, care în proiectul de buget nu scad, dar atunci când crește cuantumul minim al bursei sociale de la 580 de lei la 700 de lei, sigur s-ar micșora numărul de burse. Dacă bugetul de burse nu scade, totuși, prin creșterea cuantumului, scade numărul de beneficiari de bursă. Unul din obiectivele discuției este acela de a convinge universitățile românești să contribuie cu ceea ce au rezerve tocmai pentru bursele studențești să completeze aceste bugete în așa fel încât să nu scadă numărul studenților beneficiari de burse, cel puțin de burse sociale.”

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentConflict între primar şi firma care a obţinut contractul pentru transportul local
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 153. Cum au ajuns mimozele chelnerițe să fie plătite din banii statului de către Administrația Națională Apele Române

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.