Eurodeputatul român Siegfried Mureşan, reales vicepreședinte PPE – Care este agenda liberalului

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a fost reales vicepreședinte al popularilor europeni (PPE).

Siegfried Mureșan a transmis printr-un comunicat de presă că realegerea sa reprezintă o consolidare a poziţiei României la conducerea Grupului PPE.

Germanul Manfred Weber (CSU) a obţinut miercuri, 13 octombrie, al treilea mandat de preşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, iar Siegfried Mureșan, al doilea mandat de vicepreședinte.

„Este un rezultat care confirmă că delegaţia ţării noastre este una dintre cele mai puternice delegaţii naţionale din PPE. La fel ca în ultimii doi ani, voi continua să apăr interesele României în deciziile importante pe care noi, Grupul PPE, reuşim să le impunem în negocierile de la nivel european”, a declarat Mureșan după votul din Grupul PPE.

„În ultimii doi ani, ne-am concentrat pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19. Am reușit să facem foarte multe lucruri bune pentru oameni. Am adoptat bugetul multianual al Uniunii Europene pentru următorii șapte ani și cel mai mare plan de redresare economică din istoria Uniunii Europene, de 750 de miliarde de euro, din care România va primi 30 de miliarde de euro. (…)

În acest nou mandat de vicepreședinte, obiectivul principal este să lucrăm la întărirea Uniunii Europene post-criză. Vreau o Europă în care oamenii să aibă acces la servicii publice de calitate, inclusiv servicii medicale, o Europă în care economia să fie puternică, modernă, digitală și, nu în ultimul rând, prietenoasă cu mediul înconjurător.
Deciziile luate de Uniunea Europeană trebuie să țină cont de realitatea din fiecare țară membră. Ca europarlamentar român, voi lupta ca toate măsurile pentru întărirea Europei să fie luate ținând cont de specificul fiecărei țări membre a Uniunii Europene, inclusiv de specificul României, bineînțeles”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMoneda euro, un nou maxim istoric, în raport cu moneda națională, miercuri
Articolul următorDacian Cioloş: Să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.