Epidemiologul Octavian Jurma: „Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menţine”

Epidemiologul Octavian Jurma estimează că majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, dacă trendul actual se menţine constant şi dacă se respectă restricţiile, scrie Realitatea.net.

„Prognoza simpla a incidentei pe judete in perioada urmatoare. Majoritatea judetelor vor fi sub 3 la mie inainte de sarbatori daca trendul actual se mentine constant.

Va atrag atentia ca prognoza in aceasta perioada este puternic influenta de masurile luate si conformarea populatiei cu acestea.

Dintre aceste vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera iesirea din valul valul 4-Delta, alaturi de conformarea cu masurile existente.

Deschiderea scolilor in format fizic la o incidenta mare (peste 3 la mie), lipsa de conformare cu masurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematura, haosul politic toate pot sa produca platouri (numar constant de cazuri) inalte.

Ma ingrijoreaza faptul ca avem judete ca Satu Mare care se mentin intr-un platou inalt de mai multe saptamani”, a scris epidemiologul pe Facebook.  

Articolul precedentIoana Mihăilă, despre situația critică din spitale: „Nu sunt paturi ATI faţă de ce rată de incidenţă este acum”
Articolul următorNivel record de muncitori străini în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.