Elevii se întorc în bănci din 5 septembrie. Ce cred aceștia despre SCHIMBĂRILE din noul an școlar

Luni, 5 septembrie, școlile își deschid din nou porțile, cu o săptămână mai devreme față de anii anteriori. Noul an vine, însă, și cu alte modificări: în loc de semestre, vor exista cinci module, care vor alterna cu cinci vacanțe. Mai mult, tezele nu vor mai fi obligatorii și va exista o singură medie pe tot parcursul anului școlar. O nouă modificare a fost anunțată pe ultima sută de metri: media anilor de studiu nu va mai fi luată în calcul la admiterea la liceu. 

 

Noile modificări nu sunt pe placul tuturor copiilor. Elevii sunt în continuare supuși la schimbări, după ce în ultimii doi ani de școală nu s-a reușit menținerea unui ritm stabil și previzibil de învățare. Pe de altă parte, unii se bucură că vor avea mai multe vacanțe.

„Sincer, mi se mare mult mai ok așa, pentru că avem și vacanțe”, a afirmat un elev.

 

„N-o să-mi placă pentru că va trebui să dăm la fiecare modul un test, dar asta este”, spune un altul.

„Mi se pare mult prea greu pentru copii, este o schimbare așa, foarte mare. Până acum am fost obisnuiți cu anul școlar trecut și acum deodată s-au băgat module”, este de parere un alt elev.

 

Tezele sunt un alt subiect fierbinte care îi pune pe gânduri pe elevi, mai ales că fiecare profesor va decide de unul singur cum îi evaluează pe aceștia.

„Faptul că s-au eliminat tezele. Mult mai ușor, mult mai ușor și cu notele care vor fi la desen”, a spus un elev.

„Cred că tezele ne ajutau, cred că ne pregăteau și ne ajutau să întelegem mai bine materia”, este de părere altul.

„Mi se pare mult mai ușor. Când aveam tezele, mă stresau. Așa, cu o medie, avem timp să ne facem notele”, a declarat un altul. 

 

Mai mult de atât, elevii nu vor mai putea fi exmatriculați. Această măsură va fi posibilă doar pentru învățământul postliceal. 

Articolul precedentVremea 2 septembrie – Cod portocaliu de ploi abundente în mare parte din țară
Articolul următorDestiny Park – Un nou concept: educație prin joacă – Experiență unică în România, copiii pot fi adulți pentru o zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.