Electrica, pierderi de circa 35 de milioane de euro în primul semestru. Compania dă vina pe PLAFONARE

Electrica SA a raportat pierderi de peste 175 milioane de lei în prima jumătate a anului, față de un profit net de 76 milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Principala cauză este plafonarea prețurilor de vânzare către consumatori.

 

„Principalul impact negativ este determinat de prețul mediu de achiziție al energiei electrice pentru Consumul Propriu Tehnologic pe segmentul de distribuție cu 115% mai mare decât valoarea stabilită de ANRE ex-ante în tarife generând costuri suplimentare de 574 milioane de lei, costuri ce se vor recupera în tarifele viitoare într-o perioadă de până la 5 ani după data de 31 martie 2023 în baza OUG 27/2022”, arată Raportul semestrial transmis Bursei de Valori București.

Principalele cauze sunt explozia prețurilor la energie, plafonarea prețurilor de vânzare către consumatori, precum și haosul generat în piață de aceste măsuri, scrie Ziarul Financiar.

 

Grupul Electrica este operatorul de distribuție a energiei electrice și principalul furnizor de energie electrică în regiunile Muntenia Nord (din care face parte și Galațiul), Transilvania Nord și Transilvania Sud. Acționarul principal al Societății Energetice Electrica SA este statul român, reprezentat prin Ministerul Energiei, care deține o cotă de participație de 48,79% din capitalul social.

Articolul precedentUrmărire ca-n filme: un bărbat nu a oprit la semnalul polițiștilor, apoi s-a dat jos și a fugit pe un câmp
Articolul următorAlertă la centrala nucleară Zaporojie. Ucrainenii se tem de un incident, după ce rușii „și-au luat liber” azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.