Efective sporite la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Pentru a putea trata, dacă este cazul, un număr cât mai mare de pacienţi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a luat mai multe măsuri.

Dacă este necesar, medicii liberi asigură gărzi la domiciliu şi sunt pregătiţi să vină la spital în scurt timp.

La ultimul raport de gardă s-a decis ca în această perioadă personalul medical să nu îşi ia concediu de odihnă, iar o atenţie deosebită s-a acordat Unităţii de Primiri Urgenţe, unde turele au fost suplimentate.

O altă măsură luată a fost aprovizionarea corespunzătoare cu medicamente şi materiale a farmaciei, respectiv suplimentarea rezervelor de sânge.

Spitalul are, în momentul de faţă, un număr cât s-a putut de mare de paturi libere şi rezerve, o atenţie deosebită fiind acordată secţiilor chirurgie generală, ortopedie-traumatologie şi cardiologie, însă nu au fost neglijate nici celelalte specialităţi.

Un punct de prim-ajutor este organizat la galeriile de lângă Poarta a III-a Cetăţii, unde sunt mobilizaţi medici şi asistenţi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este pregătit să declanşeze în cazul în care este nevoie, planul alb de intervenţie şi să asigure asistenţă medicală pentru un număr mare de bolnavi, care depăşeşte capacitatea zilnică.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului care funcţionează din anul 1973 şi asigură asistenţă medicală pentru peste 60.000 de locuitori ai municipiului, dar şi pentru cei circa 330.000 din judeţ.

Unitatea are 763 de paturi, acoperind 25 de specialităţi medicale, o parte fiind unice la nivelul judeţului: compartiment terapie intensivă coronarieni, oncologie medicală, neurochirurgie, chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, anestezie şi terapie intensivă pentru pacienţi critici, chirurgie maxilo-facială, nefrologie acuţi şi hematologie.

Articolul precedentMesajul Cardinalului Lucian cu prilejul Centenarului Unității Naționale
Articolul următorRomâni de pretutindeni au participat la Marșul Unirii (VIDEO)