România a jucat acasă cu Muntenegru, în al patrulea meci din Grupa B, scor 0-3. Tricolorii au fost de nerecunoscut față de partida precedentă cu Finlanda, când au reușit să se impună cu 1-0. Meciul a început prost pentru echipa noastră, iar Mugosa a deschis scorul în minutul 42.

Același Mugosa a dublat avantajul celor din Muntenegru în minutul 56, după o nouă centrare perfectă care nu a putut fi blocată de apărarea noastră. În minutul 74, dezastrul s-a produs, iar Mugosa a făcut tripla. În tur, scorul a fost 0-2, iar în două meciuri România nu a fost capabilă sa marcheze niciu gol și a încasat 5 goluri.

La finalul meciului, Iordănescu a fost dezamăgit. El a fost întrebat despre o posibilă plecare, dar a spus că va analiza în următoarele zile și va lua o decizie la rece.

Reuşisem să întoarcem puţin starea de spirit, dar din păcate am mai primit nişte confirmări dure. Nu am rezistat fizic. Am pierdut toate duelurile. Nu am fost primii la minge. Nu am reuşit să avem intensitatea din meciul cu Finlanda. Îmi pare rău de public. Îmi cer scuze publicului în numele echipei. Şi, din păcate, e un element foarte trist pentru noi. Responsabilitatea este a mea şi îmi asum mereu.

Responsabilitatea este în totalitate a mea, pentru că eu consider că echipa atât a putut. Recunosc, deşi nu am vrut până acum, că am avut nişte jucători care ne-au lipsit, dar nu a ieşit aşa cum am vrut noi.  Clasamentul arată o realitate. Trebuie să o acceptăm. Nu există foarte multe pozitive. Este un moment greu de digerat, contează doar viitorul României.

Eu tot timpul am pus pe primul loc şi voi pune în continuare interesul României. La cald niciodată nu m-am gândit dacă plec sau nu. Nu e echipă de club ca peste câteva zile să jucăm din nou. Zilele viitoare voi face o analiză. E frustrant şi pentru mine. Mi-aş fi dorit să am mai mult timp cu echipa să lucrez. Din păcate, ştiam unde vin. Timpul nu există, din păcate, realitatea este că s-au strâns foarte multe supărări şi este greu să construieşti pe un asemenea fond. Vedem, hai să facem o analiză, să tragem concluzii la rece, nu la cald, şi vedem. România primează, a spus Iordănescu la finalul meciului.