Ecologiștii cer interzicerea vânzării terenurilor agricole din extravilan către străini, în contextul crizei alimentelor și a apei

Ecologiștii cer interzicerea vânzării terenurilor agricole din extravilan către străini, în contextul crizei alimentelor și a apei.
 
„Proprietatea este sfântă în România”
Asigurarea securității alimentare și a suveranității teritoriale sunt doua concepte valoroase ce ar trebui să trezească patriotismul oricărui român.
Vânzarea terenurilor agricole extravilane către persoane din afara României trebuie făcută prin modificarea legislației în vigoare privind retrângerea claselor de preemtori, excluzând clar străinii, ca masură de siguranță națională. In Ungaria o astfel de tranzacție reprezintă faptă penală iar celelalte țări își protejează teritoriul.
PER solicită demnitarilor români să modifice legislația privind preluarea în rezerva Statului a pământului pe care românii, fără posibilități de a-l lucra, VOR să-l vândă, cu orice preț. Clasele de preemtori (vecini, arendași etc) trebuie să excludă clar străinii iar Statul Român, să fie ultimă fază de achiziție. Trebuie să fim pregătiți pentru criza alimentelor și criza apei. Cea a energiei este deja scăpată de sub control!
De asemenea, exproprierea străinilor, în condițiile deja definite de legislatie, poate fi o masură de precauție în pregatirea țării pentru crizele ce se anunță!
Partidul Ecologist Român se poziționează de partea fermierilor români, a deținătorilor de terenuri agricole extravilane, indiferent de suprafață și face un apel către aceștia să nu vândă pământul românesc către străini. Venitul în bani sau produse din partea unui arendaș sunt o garanție a siguranței de mâine, reprezentând o sursă sigură pentru părinții sau bunicii rămași la bătrânețe în satele pustiite. Proprietatea este sfântă în România!”, a declarat Dănuț Pop, Președinte PER.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL/ Țara „arde”, liderii politici se distrează pe bărci de lux
Articolul următorFlorin Cîțu, anunț major despre pensiile românilor: ”Vrem să trecem toate pensiile pe contributivitate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.