DSP-ul a amendat firma care se ocupă de ridicarea gunoiului

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba au amendat, luni, cu 25.000 de lei compania care asigură serviciul de salubritate în municipiul Alba Iulia, pe motiv că angajaţii firmei nu au respectat obligaţia de a ridica gunoiul, fiind descoperite containere supraîncărcate cu deşeuri, inclusiv în preajma unei şcoli.

”În urma sesizării în mass-media locală a unor probleme privind neridicarea la timp a deşeurilor menajere din mai multe zone ale municipiului Alba Iulia, inspectorii DSP Alba s-au deplasat luni, 21 noiembrie 2022 în teren, unde au constatat neîndeplinirea măsurilor, recomandărilor şi termenelor stabilite la controalele precedente, luând măsura sancţionării operatorului de salubritate S.C. RER VEST S.A. Oradea cu amendă contravenţională în valoare de 25.000 de lei”, anunţă, luni seară, DSP Alba. 
 
Inspectorii care au mers luni pe teren au constatat existenţa unor deşeuri menajere neridicate în proximitatea Şcolii Gimnaziale nr. 6 ”Ion Agârbiceanu”, de pe strada Vasile Goldiş şi în zona blocurilor M din cartierul Cetate, în municipiul Alba Iulia. 
 
”În aceste locaţii s-au găsit containere supraîncărcate, iar deşeurile menajere împrăştiate pe sol. Astfel, inspectorii DSP Alba au stabilit că au fost încălcate măsurile impuse prin procesele verbale de constatare nr. 1508/23.12.2021 şi nr. 1509/29.12.2021, respectiv Ordinul MS 119/2014 referitor la ridicarea deşeurilor menajere conform graficului sau ori de câte ori situaţia o impune”, menţionează sursa citată.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentDependența de cumpărături: ce o declanșează, ce simptome are și cum scapi de ea
Articolul următorO clădire dezafectată din Parcul Arini a luat foc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.