Un nou dosar penal a fost deschis luni, 23 martie 2020, la Cugir, unei persoane care nu a respectat izolarea la domiciliu. Tânăra este venită din Italia.

La data de 23.03.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 830/P/2020 având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen., constând în aceea că, în data de 21.03.2020, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi dată, pe raza oraşulului Cugir a fost identificată o persoană de sex feminin care şi-a încălcat obligaţia de a se afla în izolare la domiciliu, dispusă începând din data de 16.03.2020 şi până în data de 30.03.2020.

 Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Pe numele femeii mai există un dosar penal pentru aceiași faptă.