Dosarul vaccinurilor. Numele lui Valeriu Gheorghiță este legat de cel al lui Andrei Baciu în cazul achizițiilor nejustificate de 1 milion de euro

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, președintele CNCAV în perioada pandemiei de Covid-19 figurează în mega-dosarul achiziției de vaccinuri, numele acestuia fiind strâns legat de cel al  lui Baciu Romică Andrei, în legătură cu întocmirea de memorandumuri și semnături pentru cumpărarea de doze.

În dosarul ajuns la Parlament pentru ridicarea imunității se arată că în cazul unuia dintre contractele pentru statul român semnat de fostul prim ministru Cîțu, documentația de bază ar fi fost întocmită de Valeriu Gheorghiță și de către Andrei Baciu. Contractul este în atenția anchetatorilor DNA care verifică felul în care s-a derulat.

Participarea României la negocierile pentru acest nou contract și angajarea de fonduri au fost aprobate de către prim-ministrul Cîțu Florin Vasile în data de 11.01.2021.

Astfel, prin Nota de informare din 11.01.2021, referitoare la achiziția suplimentară de vaccinuri împotriva Covid-19, întocmită de președintele și vicepreședintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, Gheorghiță Valeriu și Baciu Romică Andrei, s-a solicitat prim-ministrului României să analizeze oportunitatea achiziției de către România a unei cantități suplimentare de 8.055.394 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de către BioNTech/Pfizer (înlocuind cantitatea de 1,6 milioane de doze pentru care România a transmis opțiunea în data de 04.01.2021), pentru un cost estimativ de aproximativ de 125 milioane euro, și să dispună reprezentanților din cadrul Ministerului Sănătății în Comitetul Director pentru Vaccinuri de la nivelul Comisiei Europene transmiterea cât mai curând posibil a opțiunii Guvernului României privind accesarea de doze suplimentare de vaccin.

Articolul precedentIohannis: Aderarea României la Spaţiul Schengen transmite un puternic mesaj de solidaritate şi unitate din partea Uniunii
Articolul următorMarcel Ciolacu: „Sunt pensii care cresc şi cu 40%. Am găsit soluţia să facem diferenţa între ocupaţional şi special”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.