Polițiștii din Aiud au identificat doi tineri care sunt bănuiți că ar fi sustras catalizatorul unui autoturism. Cu ocazia percheziției efectuate la locuința unuia dintre ei, a fost găsită o carte de identitate care pare a fi falsă.

                                               

La data de 17 august 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au identificat doi tineri, de 21 și 24 de ani, primul din Aiud, iar de de-al doilea din Alba Iulia, ca și persoane bănuite de săvârșirea unui furt, faptă sesizată poliției, la data de 31 iulie 2021, de către un cetățean din Aiud.

 

Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 30/31 iulie 2021, cei doi tineri ar fi sustras catalizatorul, în valoare de 3.200 de lei,  de pe un autoturism parcat pe o stradă din municipiul Aiud.

 

Pentru obținerea de probe, polițiștii din Aiud, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au percheziționat domiciliul tânărului din Aiud. Cu această ocazie, a fost găsită și o carte de identitate, pe numele unei persoane în vârstă de 37 de ani, dar cu fotografia tânărului din Aiud, motiv pentru care polițiștii s-au sesizat și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii de furt a fost recuperat integral și restituit persoanei păgubite.

 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi tineri.

 

Sursa: Realitatea de Alba