La data de 01 ianuarie 2022, în jurul orei 11.30, polițiștii din Aiud au intervenit, pe strada Ecaterina Varga din municipiu, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări, a rezultat că un tânăr de 25 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ecaterina Varga din Aiud, a acroșat un autoturism parcat.

După producerea evenimentului, la volanul autoturismului s-ar fi urcat un bărbat, de 32 de ani, din orașul Iernut, județul Mureș, care a condus autoturismul până pe strada Ion Creangă, din Aiud.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că niciunul dintre cei doi bărbați nu dețin permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării primului conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel de-al doilea conducător auto a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest și recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de tânărul de 25 de ani, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Sursa: Realitatea de Alba