DOCUMENTE : Unul dintre efectele cazului Caracal putea fi prevenit dacă instituțiile statului își făceau treaba

Tipic românesc. Întotdeauna trebuie să se întâmple câte o tragedie pentru a se lua măsuri atunci când lucrurile scapă de sub control. Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat că unul dintre efectele cazului Caracal va fi verificarea mai atentă a vehiculelor care practică transportul ilicit de persoane.

Este mult prea revoltător să auzim de aceste măsuri după ce cu doar câteva luni înainte, Guvernul României, Viorica Dăncilă, Carmen Dan și Eugen Teodorovici au fost informați despre acest fenomen și ce este cel mai grav au refuzat orice corespondență pe subiect. Și instituțiile din teritoriu au primit aceiași informare, însă fără nici o reacție.

Federaţia Operatorilor Români de Transport a transmis o adresă oficială Guvernului României prin care și-a exprimat profunda indignare și nemulțumire față de lipsa de preocupare în raport cu fenomenul transportului ilegal și ilicit. Însă nici în ziua de astăzi, după tragedia de la Caracal, nu au primit un răspuns.

FORT a atras atenția mai ales în legătură cu complicitatea unor instituții la acest fenomen greu de combătut.

”Mii de autoturisme din toate judeţele ţării, aflate în posesia unor persoane fizice, sunt utilizate zilnic pentru a efectua transport contra cost ilegal de persoane şi bunuri atât în trafic judeţean cât şi în întreaga Europă.” Afacerile” la negru beneficiază de întreaga protecţie a autorităţilor care refuză să utilizeze prevederile legale pentru combaterea fenomenului ce aduce prejudicii uriaşe atât bugetului de stat cât şi operatorilor de transport cu activitate legală.” – Se arată în adresa Federației

Așadar lipsa de reacție a autorităților statului ar trebui să fie principala preocupare a societății civile. Nepăsarea și complicitatea instituțiilor cu grupurile de interese, în diferite domenii, nu se vor stopa decât printr-o resetare generală.

Vezi documentul integral : adresa guvern piraterie

Articolul precedentIvan Patzaichin și Descoperă Rowmania revin la Alba Iulia
Articolul următor457 de locuri de muncă disponibile în județul Alba

Comments are closed.