Dmitri Medvedev amenință cu Al Treilea Război Mondial: Orice intruziune a NATO în Crimeea l-ar putea declanșa

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la Al Treilea Război Mondial, a declarat fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev.

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre”, a declarat Medvedev, pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî.

„Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un Al Treilea Război Mondial. O catastrofă completă”, a mai spus acesta.

El a mai declarat că, dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”.

Dmitri Medvedev este, în prezent, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. 

Articolul precedentCutremur în România – activitate seismică, marți dimineață
Articolul următorSărbătoare 28 iunie. Mari sfinți sunt pomeniți în calendar. Zi cu însemnătate aparte pentru credincioși

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.