Din octombrie va fi demarat procesul de vaccinare cu a treia doză

0
1

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus marţi, că din octombrie va fi demarat procesul de vaccinare cu a treia doză. Primele persoane vizate sunt cele vulnerbile, care ar urma să facă o a treia doză, în continuarea schemei iniţiale.

„Vorbim de doza trei, adică de o doză suplimentară de vaccin la anumite persoane cu deficienţă imunitară, cum sunt cei după operaţii, cancer sau cei cu HIV. Aceste persoane vor avea indicaţie de a efectua trei doze de vaccin în cadrul schemei de vaccinare. Ştim bine că indicaţia aceasta a fost adoptată de EMA”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

În funcţie de deciziile luate la nivel european, toţi românii care s-au vaccinat ar putea fi nevoiţi să facă o a treia doză de rapel.

Gheorghiţă a vorbit de două modalităţi de imunizare cu a treia doză:  vaccinarea persoanelor vulnerabile în continuarea schemei iniţiale de imunizare sau doza de booster, la 6 luni de la schema iniţială – toată populaţia –

Conform acestuia, procesul de imunizare cu a treia doză va fi demarat de la 1 octombrie. Categoriile eligibile pentru această etapă a vaccinării vor fi identificate de comitetul din Ministerul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.