Dialog public la Alba Iulia: „Ce înseamnă Europa pentru tine?”.

Albaiulienii sunt invitați să participe la un dialog public intitulat „Ce înseamnă Europa pentru tine?”.

Principalele teme sunt :valorile europene, instituțiile europene, modul de funcționare al mecanismelor şi instituțiilor europene, drepturile cetățenilor în UE şi nu în ultimul rând despre curentele eurosceptice și naționaliste.

Evenimentul are loc în data de 15 februarie 2019, începând cu orele 12.30, în Amfiteatrul A9 al Universității „1 Decembrie 1918”

Alături de partenerii din Spania, Finlanda, Germania, Italia, Belgia vor mai participa europarlamentari, invitați din mediul academic și didactic, autorități locale și județene, stakeholderi, cadre militare, mass-media, public de diferite vârste.

Aproximativ 250 de invitați sunt așteptați să participe la eveniment, pentru un dialog concret și eficient, precum și pentru comunicarea de soluții în vederea înțelegerii beneficiilor pe care România le are ca stat membru, în contrapondere cu curentele eurosceptice, tot mai pregnante în prezent.

În acest proiect, coordonat de către administrația din Gijon (Spania) sunt implicați diferiți parteneri din țări precum: Finlanda, Germania, Belgia, Italia.

Partener în acest proiect este și Universitatea din Oviedo, care a realizat platforma proiectului și cele 2 cursuri online de tip MOOC referitoare la UE, organismele și mecanismele europene.

La finalul proiectului, Universitatea din Oviedo va realiza un material care va concretiza rezultatele proiectului.

Evenimentul este organziat de Municipiul Alba Iulia, în calitate de partener transnaţional în cadrul proiectului „The impact of the euroscepticism on the construction of Europe”, din cadrul Programului „Europa pentru Cetăţeni”.

Articolul precedentSezonul de schi continuă pe pârtiile din județul Alba
Articolul următorClădirea dispensarului din cartierul M. Kogălniceanu din Sebeș va fi reabilitată

Comments are closed.