Declarația de beneficiar real va fi amânată până pe 1 octombrie 2021

Luni 31 mai, a apărut în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență a Guvernului 43/2021 pentru prelungirea termenului de depunere a declarației de beneficiar real.

Ordonanța stabilește termenul pentru depunerea declarației anuale de beneficiar real în anul 2021 la data de 1 octombrie, indiferent de data aprobării situațiilor financiare anuale. Menționăm că declarația anuală de beneficiar real a fost reintrodusă prin Legea nr. 101/2021 cu un termen de depunere de 15 zile de la data aprobării situațiilor financiare anuale. Acest termen scurt a fost introdus chiar în perioada în care persoanele juridice obligate să depună declarația anuală de beneficiar real aprobă situațiile financiare anuale.

Acest lucru a generat incertitudine cu privire la obligațiile de declarare ale persoanelor juridice prin raportare la momentul aprobării situațiilor financiare și cel al intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021.

Ordonanța de Guvern adoptată răspunde atât nevoii ca la sfârșitul perioadei de raportare Registrul beneficiarilor reali să colecteze datele tuturor persoanelor juridice supuse raportării, cât și ca această colectare să aibă loc într-o fereastră de timp previzibilă și rezonabilă, indiferent de momentul aprobării situațiilor financiare anuale.

O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului. Nedepunerea declarației la Registrul Comerțului se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

Articolul precedentTurcia a MODIFICAT condițiilor de intrare pe teritoriul său, în contextul pandemiei de COVID-19. Ce trebuie să știe românii – Anunțul MAE
Articolul următorIMM Invest 2021: Peste 13.400 de firme s-au înscris să ia credite cu garanții de stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.