Decizii cruciale, amânate de aleși. Parlamentarii nu se grăbesc să introducă certificatul verde obligatoriu pentru angajați

Parlamentarii nu se grăbesc să introducă certificatul verde obligatoriu pentru angajați. Deși azi ar fi trebuit să discute despre acest subiect în Comisia de sănătate a Senatului, aleșii au amânat dezbaterile. 

Nu se știe deocamdată dacă va fi astăzi sau în altă zi reprogramată ședința Comisiei de sănătate. Discuțiile încă se poartă în aceste momente în Comisia juridică.

Obligativitatea prezentării certificatului verde pentru toți angajații este o măsură care nu a putut fi introdusă și aplicată printr-o hotărâre de guvern ci este necesară să fie sub formă de lege și trimisă în Parlament la vot.

 

Legea trebuia aibă raport de la Comisia juridică și de la Comisia de sănătate pentru a putea ajunge în plen. 

Chiar dacă nu se aprobă azi, obligativitatea certificatului verde se discută chiar în aceste momente de către senatorii din Comisia juridică. 

 

Inițial, acest proiect trebuia să facă referire doar la angajații din sănătate, aviație și MAI. Azi se discută un amendament prin care acest proiect de lege să se refere la toți angajații, atât cei de la stat, cât și cei de la privat. Cel mai probabil mâine ar putea ajunge în plen, iar săptămâna viitoare să ajungă să fie supus la vot.

Articolul precedentBănel Nicoliţă a fugit din ţară din cauza datoriilor la cămătari! Cum a ajuns în această situaţie fostul fotbalist
Articolul următorIndicele ROBOR la 3 luni s-a majorat față de ziua de luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.