Daune IMPRESIONANTE pentru un deținut care și-a rupt piciorul la muncă în Penitenciarul Aiud

Un deţinut care a fost închis la Penitenciarul Aiud solicită în intanţă daunde 65.000 de euro din partea instituţiei de deţinere pe motiv că a fost ”folosit la muncă”.

 Bărbatul  de 46 de ani, este din Ocna Mureş și  ispăşeşte o condamnare la 15 ani şi 4 luni de închisoare aplicată pentru viol şi lispire de libertate în mod ilegal.

Acesta a introdus pe rolul Judecătoriei Aiud o acţiune civilă prin care solicită din partea Peniteciarului Aiud daune de 1.000 de euro lunar pentru munca depusă în perioada 12 iunie 2012 şi până la data de 30 octombrie 2017.

Reclamantul a arătat că, a suferit un accident de muncă, respectiv şi-a rupt piciorul, fiind în continuare folosit la muncă în aceste condiţii. Mai susţine că a  mai fost folosit şi la construirea altor construcţii, primind 47 de recompense, acumulând 638 zile câştig. Precizează că este nemulţumit, întrucât a fost amânat 6 luni, apoi a fost transferat în Penitenciarul Deva unde comisia i-a mai dat un an de amânare, motiv pentru care solicită să fie despăgubit şi de către Penitenciarul Deva cu suma de 1.000 de lei/zi pe perioada de la care a fost amânat.

 Deținutul a solicitat obligarea pârâtului la plata sumei de 65.000 de euro, echivalentul a 308,750 lei la cursul BNR din ziua introducerii acţiunii. Magistratul de la Judecătorie a constat că instanţa nu este competentă să judece acţiunea şi a decis să trimită cauza la Tribunal.

Deţinutul a încercat de mai mutle ori să obţină liberarea condiţionată, atât în perioada cât s-a aflat la Aiud, cât şi după ce a fost transferat la Penitenciarul Deva. 

Articolul precedentDSP Alba : 11.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie din județ
Articolul următorBaroul Alba atrage atenția asupra îndepărtării MCV de problemele reale ale eficacității și transparenței sistemului judiciar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.