Date surprinzătoare, județul cu cele mai mari pensii din România: a depășit cu mult Bucureștiul

Realitatea Plus a realizat harta sărăciei pensionarilor în baza datelor colectate de Institutul Național de Statistică pentru primul trimestru din 2022. Datele sunt surprinzătoare, pensiile din București sunt depășite de un județ din România. Cele mai mici pensii din țară nu sunt în Vaslui, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea și nici în Teleorman.

Cele mai mari pensii din România nu sunt în București, așa am fi tentați să credem, ci în județul Hunedoara. Acest județ a înregistrat, în primul semestru din 2022, o pensie medie de 2.350 de lei, cu 105 lei mai mult față de Capitală. Aici, pensia medie este de 2.245 de lei. Disponibilizările din minerit, cu numeroase facilități pentru personalul care a lucrat în subteran, au determinat aceste diferențe. 

Pe locul al treilea în topul celor mai mari pensii din România se află Brașovul, cu o pensie medie de 2.084 lei urmat de Gorj, un alt județ cu un număr mare de pensionari din rândul minerilor. Aici a fost înregistrată o pensie medie de 2.009 lei. Și în Galați și Constanța sunt înregistrate pensii mari comparativ cu restul țării, 1922 de lei pe lună și respectiv 1.880 de lei pe lună. Față de semestrul 1 din anul 2021, județul Constanța a reușit să surclaseze Prahova și să înregistreze pensii mai mari decât județul de la nord de Capitală. Cele două județe cu mare potențial turistic dar și în industria petrolieră au fost mereu pe primele locuri în topul pensiilor.

Dacă privim spre coada clasamentului, cele mai mici pensii din Români nu se înregistrează în Vaslui, așa cum am fi tentați să credem. Pensiile din Botoșani sunt de doar 1.407 lei și sunt cele mai mici din România. Urmează Giurgiu, cu 1.419 lei și Vrancea, cu 1.426 de lei lunar. Vaslui ocupă locul 4 din coada clasamentului, cu 1.448 de lei, urmat de Satu Mare, cu 1.467. 
Mai multe date despre pensiile Românilor vor fi în această seară la emisiunea România la Apel, de la ora 21.00, pe Realitatea PLUS.

Articolul precedentRobert Glință, calificat în finală la 50 m spate cu al șaselea timp
Articolul următorCel mai mare site din Azerbaidjan îl îngroapă pe Reghecampf când cerneala de pe contract nu este încă uscată! Ce au scos la lumină jurnaliștii azeri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.