Dacian Cioloș: ”Prezenţa noastră în coaliţie e legată puternic de a desfiinţa SIIJ şi a face legile justiţiei”

Prezenţa USR PLUS în coaliţia de guvernare este puternic legată de desfiinţarea SIIJ, de depolitizarea şi profesionalizarea administraţiei publice, a declarat sâmbătă copreşedintele formaţiunii Dacian Cioloş.

„Trebuie să recunoaştem că prezenţa noastră în coaliţie e legată puternic de capacitatea noastră de a livra pe desfiinţarea SIIJ şi legile justiţiei, pentru că e un pilon esenţial pentru reforma statului, de depolitizare şi profesionalizarea administraţiei publice. Faptul că am acceptat să politizăm prefecţii, nu înseamnă că asta e reforma pe care am propus-o”, a declarat Cioloş într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

De asemenea, a adăugat el, fără eliminarea pensiilor speciale, fără o reformă a sistemului de pensii „şi de eliminare a acestor privilegii”, USR PLUS nu va avea, în opinia sa, „un mandat bun”.

„”Fără penali în funcţii publice” – aici iar, ca să fie lucrurile clare, noi în momentul în care supunem la vot în Parlament „Fără penali în funcţii publice”, în 30 de zile trebuie să organizăm referendumul şi credem că putem avea susţinere la referendum, dar oamenii trebuie să poată să fie prezenţi. Şi trebuie să ieşim din perioada asta de pandemie (…), că riscăm să ratăm acest obiectiv. Dar el rămâne un obiectiv esenţial”, a explicat liderul USR PLUS.

Răspunzând unei întrebări, Cioloş a susţinut că lucrurile la guvernare „nu s-au schimbat suficient” în bine şi a arătat că după alegerile interne „lucrurile nu vor mai fi tărăgănate”.

„Deocamdată nu s-a schimbat suficient. Suntem într-o coaliţie de trei partide, partidul care vorbeşte cel mai mult de reforme şi insistă pe ele este USR PLUS. După ce trec aceste alegeri interne şi congrese, e clar că nu mai avem niciun motiv să tărăgănăm. Însă un lucru e clar: USR PLUS n-o să se mulţumească cu firimituri, n-o să se mulţumească cu mărunţişuri, în această coaliţie, sunt câteva obiective pe care trebuie să le livrăm şi cu gândul acesta am intrat şi rămânem în coaliţie”, a adăugat liderul USR PLUS.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDan Barna: ”Ca să fie spus clar: am fost trași pe sfoară de PNL și UDMR!”
Articolul următorPremierul Florin Cîțu: „PSD este cel mai corupt si putred partid al Romaniei. Vinde populism, demagogie si minciuna”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.