Un cutremur cu magnitudinea 6,6 a lovit Albania în primele ore ale zilei de marţi. Având epicentrul în apropiere de capitala Tirana, acesta este cel mai puternic seism produs în ţară în ultimii 20 de ani, scrie realitatea.net. Mai multe clădiri s-au prăbușit, cel puțin patru oameni au murit, iar 150 sunt răniți.

Cutremur devastator, în această dimineață, în Albania. Potrivit presei locale, cinci oameni au murit și cel puțin 200 au fost răniți. Specialiștii spun că este cel mai puternic seism care a zguduit zona în ultimii 20 de ani.

Cutremurul cu magnitudinea 6,6 s-a produs la ora 4:54, ora României, la aproximativ 40 de kilometri de Tirana, capitala Albaniei. Au urmat apoi alte șapte replici de intensitate medie care au deteriorat și mai mult clădirile. Presa din Albania mai transmite că mai mulți localnici ar fi prinși sub dărâmături.

În urmă cu două luni, pe 21 septembrie, zona a mai fost devastată de un seism cu magnitudinea 5,6. Atunci, peste o sută de oameni au fost răniți și aproximativ 500 de clădiri au fost distruse.

Seismul a avut loc la ora 3.54 (2.54 GMT) la o adâncime de 10 kilometri, chiar la nord de orașul de coastă Durres, care este situat la aproximativ 25 de kilometri vest de Tirana, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite (USGS).

Potrivit datelor USGS, în ultimii 20 de ani, ţara a fost lovită de un singur cutremur cu o magnitudine mai mare de 6 grade în 2003, când un seism de 6,3 a avut loc la graniţa sa de sud cu Grecia. Agenţia de presă italiană ANSA a anunţat că cutremurul a fost resimţit în regiunile Puglia şi Basilicata din sudul ţării.