Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Află cum va fi vremea de Crăciun și Revelion, conform ANM.

O masă de aer cald îşi va face prezenţa în ţara noastră, astfel că temperaturile vor fi mai ridicate pentru această perioadă în prima jumătate a lunii decembrie, mai ales în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, anunță meteorologii.

Din 20 decembrie, valorile în termometre vor reveni la normal în aproape toată ţara. La fel, cantităţile de precipitaţii estimate în perioada Crăciunului şi a Anului Nou vor fi apropiate de cele normale, în majoritatea zonelor ţării.

 

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. 

 

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaţilor de Curbură.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

 

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021 

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendinţă uşor.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii ţări.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu spune că testarea pe bază de salivă nu este un act medical: „Testul se poate asemăna și cu cel de sarcină sau cu tăierea unghiilor”
Articolul următorBilanț coronavirus 7 decembrie: 1.421 cazuri noi și 107 decese, dintre care, 6 anterioare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.